tirsdag 9. mars 2010

Kalvegodt

Folk trykker mye rart i kroppen i tro og håp om at de skal vokse av det, en av de mer bisarre tingene er kalvegodt. Jeg trodde denne trenden var vekke for lenge siden med tanke på den høye kvaliteten og billige prisen på næringskonsentrat som proteinpulvere, gainere etc. Men her om dagen fikk jeg en telefon fra en kunde som kunne melde at kameratene hans vokste så enormt om dagen, og at det spiste kalvegodt.

For de som ikke vet hva kalvegodt er så er det en melkeerstatning som brukes på forskjellige dyr (kalver, griser, lam etc). Det finnes forskjellige typer, men jevnt over så er næringsinnholdet 20% protein og 20% fett. Råvareinnholdet består som regel av skummetmelk pulver, mysepulver, delvis avsukret mysepulver, myseprotein, vegetabilsk olje, hydrolysert hveteprotein og syre.

Med første glans så ser dette kanskje ganske likt ut som et proteintilskudd, men det er viktig å huske at fordøyeligheten på et slikt produkt er ikke i nærheten av hva et næringskonsentrat er. Energi sammensetningen finnes jo heller ikke gunstig om målet er å øke i muskelmasse.

Jeg er usikker på hvem det er som anbefaler dette til folk. Men jeg har på følelsen at det sitter et par old boy kroppsbyggere og ler seg skakk i hjel når ungutta står og brekker seg i garderoben mens de prøver å få dette greiene ned.

4 kommentarer:

Julie sa...

Aha, så det er der jeg gjør feil! Jeg spiser rett og slett for lite kalvegodt! Hahaha ^^

Stig sa...

Hm, kanskje det? TINE holder jo til rett borti gata her, vi kan kjøre og kjøpe en 25kg sekk :D

Det jeg lurer på er om man får større jur av å spise kalvegodt!

Tone sa...

Haha, noe så guffent!! :-S

Anonym sa...

Haha! Late mennesker, alltid på utkikk etter lettvinte (merkelige) løsninger.
Min bror slikket faktisk i seg kalvegodt hver gang han var med pappa i fjøset da han var liten. Han synes det var kjempegodt! :D